verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Mexico

Casa de Moneda

La Casa de Moneda de Mexico (Mexicaanse munt) is de oudste munt in Noord-Amerika. Het werd in 1535 opgericht door Antonio de Mendoza, een Spaanse onderkoning, namens de Spaanse Kroon die de eerste munt in Amerika wilde creëren. Het is ook de nationale munt van Mexico, ondersteund door The Bank of Mexico, die zowel circulerende munten als valuta voor het land produceert, evenals munten van edelmetaal. De Mexicaanse Munt bevindt zich in Mexico-Stad.


○ Libertad

Klik hier voor de specificaties

De 1 oz Silver Libertad BU-munt werd voor het eerst geïntroduceerd in 1982 en wordt sinds de introductie jaarlijks geproduceerd. De munten worden geproduceerd in La Casa de Moneda de México, de oudste munt van Noord-Amerika. Elk jaar van uitgave heeft verschillende oplagen. Deze zilveren munten zijn uitgegeven in verschillende maten en afwerkingen. Op de voorkant van de munt is het wapen van Mexico afgebeeld. Op de achterkant van de munt staat de engel van de overwinning afgebeeld met op de achtergrond de Mexicaanse vulkanen Popocatépetl en Iztaccíhuatl.

Het ontwerp van het Winged Victory-beeld werd in 1996 enigszins gewijzigd om een driekwart zijprofiel te tonen. Daarom hebben de munten die van 1982-1995 zijn geproduceerd het oorspronkelijke engelontwerp.
In 2000 werd het ontwerp van de voorkant gewijzigd om het huidige Mexicaanse nationale wapen te tonen met 10 eerdere versies van dit symbool eromheen.

Geef een reactie

nl_NLDutch
%d