verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

FAQs

Wat is een troy ounce?

Een troy ounce is een meeteenheid die wordt gebruikt voor het wegen van edele metalen en die tot op de dag van vandaag een standaardmeeteenheid is op de markt voor edelmetalen. Zij gaat terug tot de Middeleeuwen. Eén troy ounce wordt gewoonlijk afgekort tot “t oz” of “oz t” en is gelijk aan 31,1034768 gram. Het gewicht van 1 troy ounce wordt op de meeste munten echter met enkel “oz” weergegeven.

Dit varieert dus van de standaard ounce die iets minder weegt, namelijk 28,35 gram en wordt meestal gebruikt bij het meten van zaken als graan, suiker of meel. 

Wat is Bullion/BU?

Een Brilliant Uncirculated (BU) munt is een munt die nooit in omloop is geweest. Een BU-munt heeft de oorspronkelijke glans van de muntslag behouden en wordt ook wel “mint state” genoemd. De munten hebben niet de extra details en het afwerkingsniveau van Proof-munten, maar zijn van een hogere standaard dan bullion- en circulatiemunten.

Waarom zitten de munten in verschillende capsules?

Bepaalde munten worden door de Munten in een capsule gedistribueerd. De verschillende munthuizen gebruiken verschillende capsules. BB gebruikt voornamelijk leuchtturm- en Lindner-capsules voor munten en baren, voor het geval een nieuwe capsule nodig is of het oorspronkelijke product niet in een capsule wordt geleverd.

Waarom wegen mijn munten niet allemaal precies even veel?

Op de munten staat 1 oz vermeld, dit betekent dat ze minimaal 31.1 gram moeten wegen. Vaak hebben de munten daarom een marge iets daar boven, het is gebruikelijk dat een munt tot ongeveer 31,7 gram weegt.

Waarom is mijn bestelling te laat?

Alle bestellingen worden verzonden met PostNL en afhankelijk van hoe druk ze het hebben kan uw pakket vertraging oplopen. Wij versturen onze pakketten met track en trace en u kunt uw pakket daar volgen.

Kunnen jullie ook verzenden naar het buitenland?

Wij verzenden op verzoek ook naar het buitenland. Omdat de verzending naar het buitenland afhankelijk is van het land van bestemming hebben wij dit niet geactiveerd als standaard optie. Stuur uw gewenste bestelling naar buizerdbullion@gmail.com en wij zullen u informeren over de mogelijkheid en de verzendkosten.

Accepteren jullie ook grote bestellingen?

In verband met wet en regelgeving en verzendingsrisico’s accepteren wij geen bestellingen groter dan € 5.000,-.

Levering van BU-munten

Sommige munten worden door de leverancier in een tube geleverd. Tijdens het vervoer in de tube kunnen imperfecties optreden.

Geef een reactie

nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: