verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Niue

Niue is een klein eiland in de Stille Oceaan. Het ligt ten noordwesten van Nieuw-Zeeland, binnen de driehoek gevormd door Tonga, Samoa en Cook Islands. Het eiland wordt ook wel “The Rock” genoemd. Niue is een zelfbesturende staat in vrije associatie met Nieuw-Zeeland, maar het maakt nog steeds deel uit van het rijk van Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat Niue hetzelfde staatshoofd deelt, Hare Majesteit de Koningin Elizabeth II. Nieuw-Zeeland voert namens het land de meeste diplomatieke zaken. De munteenheid van Niue is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Niue is naar voren gekomen als een belangrijke speler op de markt voor edelmetalen en bracht ondanks zijn kleine formaat veel 99,9% puur zilveren munten uit. Daarom geven een aantal munthuizen in opdracht van Niue een grote verscheidenheid aan munten uit. De meeste hiervan zijn herdenkings- en verzameluitgaven die zijn gewijd aan historische of algemene populaire culturele thema’s die niets met Niue zelf te maken hebben. Voorbeelden van deze munthuizen zijn de New Zealand Mint, Silver Towne en Sunshine Minting.

Als lid van het Gemenebest van Naties heeft elke munt die onder het gezag van Niue is uitgegeven, een portret van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II op de voorzijde.

APMEX

APMEX is een van de grootste e-commerce retailers in de Verenigde Staten en biedt een markt voor het kopen en verkopen van edele metalen in de Verenigde Staten. Het brengt ook producten uit in samenwerking met bedrijven via hun APMEXclusive-productprogramma en hun eigen munt, 9Fine Mint. APMEX verkoopt zilveren staven, penningen en munten die exclusief zijn voor APMEX. Deze zilveren producten hebben een uniek ontwerp en worden geslagen uit munthuizen van over de hele wereld, zoals de U.S. Mint, Rand Refinery, Royal Australian Mint en Valcambi . De onderneming produceert haar eigen edelmetaalstaven en -penningen, alsook een kleine hoeveelheid wettige muntstukken.

Pac-Man

New Zealand Mint

De New Zealand Mint is een particuliere munt in Auckland die al meer dan 50 jaar bestaat. Hoewel in particulier bezit, is de Nieuw-Zeelandse Munt het enige munthuis dat edelmetalen munten produceert  in het land. Deze  munten zijn vaak wettig betaalmiddel voor de landen in de Stille Oceaan, waaronder Fiji en Niue.  Het is trots op zijn ontwerp- en fabricagewerk van hoge kwaliteit. New Zealand Mint werkt ook vaak samen met enkele van de grootste merken ter wereld om verzamelobjecten van edelmetaal te creëren, zoals Star Wars™, Disney, Star Trek, DC Comics, HARRY POTTER™ en THE LORD OF THE RINGS™. Omdat er geen soevereine munt is, wordt Nieuw-Zeelandse valuta overzee geproduceerd door de Royal Canadian Mint en Royal Mint.

Disney
Celestial Animals

Silvertowne

De SilverTowne-munt werd in 1949 in Amerika opgericht en is een van de grootste en gerespecteerde handelaren van zeldzame munten, moderne munten en edele metalen in het land. Het geeft een verscheidenheid aan edelmetaalrondes, staven en evenals wettige edelmetaalmunten uit, ondersteund door buitenlandse regeringen zoals Niue. De eerste officiële munten met een nominale waarde van 2 dollar die door de munt worden geproduceerd, zijn de Atheense Owl-muntenseries uitgegeven door de regering van Niue.

Athenian Owl

Sunshine Minting

The Sunshine Minting of The Sunshine Mint, zoals de meeste handelaren het noemen, is een wereldwijde leverancier van edelmetalen- en onedele metale muntproducten uit de VS. Het is de belangrijkste leverancier van zilveren blanco’s aan de Amerikaanse munt en een leverancier van muntproducten aan andere internationale munthuizen. De Sunshine Minting kan geen officiële valuta van de Verenigde Staten produceren, maar heeft contracten en deals met buitenlandse regeringen om namens hen edelmetaal en proefmunten te produceren.

Het bedrijf produceert voornamelijk edelmetaalproducten zoals investeringsstaven en -penningen, maar heeft ook een lijn van wettige edelmetaal munten.

Tree of Life

Geef een reactie

nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: