verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Zi:Sin

De Zi:Sin zijn figuren uit de Koreaanse mythologie. Het zijn de wachters van de twaalf richtingen van een compas. Ze zouden de wereld ten alle tijden beschermen tegen de kwade krachten die het bedreigt. Als de goden vechten met de kwade demonen zijn de Zi:Sins de leiders en commandanten van hun legers. Ze gebruiken spreuken om de wind of regen aan te roepen Ze kunnen zich ook in verschillende vormen transformeren om hun vijanden te verslaan. Elke Zi:Sins in deze serie wordt getoond in de menselijke vorm en draagt een uniek wapen voor die commandant.

2017 Gallus
Specificaties
JaarFijnheidNominale waardeAfbeeldingFinishAfmetingOplage
2017.9991 ClayGallusBU40 mm33,000

De eerste munt in deze serie is uitgegeven in 2017. De munt toont Gallus, de wachter van het westen. Gallus representeert ook het jaar van de haan. Daardoor draagt de wachter ook een masker waar veren uit steken. Gallus stond bekend als de boodschapper van het licht. Hij kon een bron van licht oproepen die even fel scheen als de zon. Dit kon vaak de duistere krachten afschrikken. Hij kon ook oorverdovend schreeuwen. Zijn gevederde masker gaf hem bovendien de mogelijkheid om de toekomst te zien.

2018 Canis
Specificaties
JaarFijnheidNominale waardeAfbeeldingFinishAfmetingOplage
2018.9991 ClayCanisBU40 mm40,000

De tweede munt in deze serie is uitgegeven in 2018. De munt toont Canis, de wachter van het west-noordwesten. Canis representeert ook het jaar van de hond. Vergelijkbaar met de eigenschappen van een hond, is Canis loyaal en een betrouwbare leider. Canis is alert en zit trouw bij de zijde van de goden om bescherming te leveren 24/7 tegen enig kwaad. Canis wordt ook gezien als het speerhoofd van de leger van de goden en vecht altijd aan het front van het leger als ze ten strijde trekken.

2019 Scrofa
Specificaties
JaarFijnheidNominale waardeAfbeeldingFinishAfmetingOplage
2019.9991 ClayScrofaBU40 mm40,000

De derde munt in deze serie is uitgegeven in 2019. De munt toont Scrofa, de wachter van het noord-noordwesten. Scrofa representeert ook het jaar van de varken. Scrofa kreeg de taak om het zoute meer, het portaal tussen de mortale en immortale wereld, te bewaken. Scrofa kan de opkomst van kwade krachten van ver af aan zien komen. Scrofa is ook in staat zichzelf te dupliceren om haar vijanden te verwarren met haar geesten. Hierdoor bestaat er ook een variant op deze munt, de Scrofa ghost. Op deze munt staat een van haar duplicaten achter haar.

2020 Rattus
Specificaties

Klik hier voor de specificaties

JaarFijnheidNominale waardeAfbeeldingFinishAfmetingOplage
2020 .9991 ClayRattusBU40 mm40,000

De vierde munt in deze serie is uitgegeven in 2020. De munt toont Rattus, de wachter van het noorden. Rattus representeert ook het jaar van de rat. Rattus is de koningin van de ondergrondse grotten in het Chiwoo rijk. In deze ondergrondse grotten stroomt het water dat de planten bomen en bovenal het graan in het Chiwoo rijk laat groeien. Op de munt zien we Rattus met een goddelijk gewaad aan in het licht van de volle maan op het dak van een pakhuis vol voedsel met een dolk in haar hand. Zij geniet van de duisternis en tegelijkertijd van het licht dat de maan biedt. Rattus kan de toekomst voorspellen door met haar supersonische gehoor naar de dag en de nacht te luisteren. Op een dag vertelde Rattus aan Chiwoo Cheonwang dat ze een poort naar de hel hoorde openen en dat er een grote oorlog aan kwam.

De bol die Rattus in haar rechterhand heeft symboliseert de grotten van Chiwoo. De draagt een kroon die ratten oren moeten representeren. Rattus draagt als enige Zi:Sin een goddelijk gewaad omdat in de tombe van Heungduk het Rattus beeld als enige een gewaad droeg.

2021 Taurus
Specificaties
JaarFijnheidNominale waardeAfbeeldingFinishAfmetingOplage
2021.9991 ClayTaurusBU40 mm40,000

De vijfde munt in deze serie is uitgegeven in 2021. De munt toont Taurus, de wachter van het noord-noordoosten. Taurus representeert ook het jaar van de os.

nl_NLDutch
%d