verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Disney

○ Lion King

De Nieuw-Zeelandse Munt brengt in samenwerking met Disney een officiële door Disney gelicentieerde zilveren munt uit die de klassieke film “Lion King” vereeuwigt. De serie bestaat tot nu toe uit 3 zilveren munten: “The King of Life”, “The Circle of Life” en “Hakuna Matata”. De munten worden ondersteund door de regering van Niue.

Klik hier voor de specificaties

Jaar Fijnheid Nominale waarde Afbeelding Finish Afmeting Oplage
2019 .999 2 NZD The King of Life BU 40*3 mm 25,000
2020 .999 2 NZD The Circle of Life BU 40*3 mm 25,000
2021 .999 2 NZD Hakuna Matata BU 40*3 mm 25,000
Lion King- 1 Troy Ounce

De zilveren munt van 2019 viert het 25-jarig jubileum van de film “Lion King”. De voorkant van de munt toont een officieel gelicentieerde afbeelding van een volwassen Simba die op Pride Rock staat.

De release van 2020 illustreert Rafiki op de Pride Rock die baby Simba vasthoudt. Deze scène is een van de meest memorabele scènes in de film: de baviaan-sjamaan Rafiki zegent de leeuwenwelp Simba en stelt hem voor aan het toekijkende dierenrijk op de soundtrack van “The Circle of Life”.

De derde release in de Disney “The Lion King” serie bevat een officieel gelicentieerde afbeelding van de “Hakuna Matata” muzikale montage. Simba, Pumba en Timon spelen zich af tegen een volle maan terwijl Simba overgaat naar de jonge volwassenheid.

○ Princess

De Disney Princess is een van de  reeds voltooide muntenseries uit het Disney thema. De munten zijn gedeeltelijk gekleurd en op de achterkant staan verschillende geliefde prinsessen afgebeeld zoals Mulan, Sneeuwwitje, Rapunzel, Pochahontas.

Geef een reactie

nl_NLDutch
%d