verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Eastern Caribbean

Scottsdale Mint

De Scottsdale Mint is gevestigd in Arizona, VS. De munt is opgericht in 2009 en begon oorspronkelijk als een wederverkoper van zilveren munten en edelmetaal, maar werd vervolgens een particuliere munt die edelmetaal producten produceert. Het heeft een in-house licentie en numismatische divisie die het mogelijk maakt om een verscheidenheid aan collectibles producten te produceren. De Munt werkt ook samen met buitenlandse regeringen over de hele wereld om wettig betaalmiddel te slaan namens hen, zoals Congo, Tsjaad, Ghana en nog veel meer.


Deze collectie uit het Caribisch gebied bevat in totaal acht ontwerpen per jaar van uitgave, waarbij elk ontwerp een lidstaat van de Eastern Caribbean Central Bank vertegenwoordigt. De munten met datummarkering van 2018 lanceerden de serie met individuele ontwerpen voor Antigua & Barbuda, Anguilla, het Gemenebest van Dominica, Grenada, Montserrat, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines. De munten worden vervaardigd en gedistribueerd door Scottsdale Mint en zijn geslagen in .999 fijn zilver en wegen elk 1 troy ounce. Elke release bevat verbluffende ontwerpen die de unieke cultuur en geschiedenis van elk eiland vieren.

Alle munten uit de EC8-serie tonen op de voorzijde een afbeelding van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. De andere kant toont prachtige afbeeldingen uit elk land.

Anguilla
Antigua & Barbuda
Dominica
Grenada
Montserrat
St. Kitts & Nevis
St. Lucia
St. Vincent & the Grenadines

Geef een reactie

nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: