verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Terra

De Terra is een serie van de Pressburg Mint die jaarlijks uitgegeven wordt. De munt vertoond een kaart van de wereld met de ene helft getoond op de voorkant en de andere helft op de achterkant. De munt benadrukt het feit dat we maar 1 aarde hebben waar we zuinig op moeten zijn, ongeacht waar in de wereld je woont. De serie is uitgegeven onder een licentie van Tokelau en is daardoor legal tender. Voordat Pressburg deze serie als legal tender uit mocht geven bestond er een eerdere versie van de Terra munt die geen legal tender was.

Specificaties
Jaar Fijnheid Nominale waarde Finish Afmeting Oplage
2020.999 5 NZD BU38.75 x 2.8 mm20,000
Vivat Humanitas – 1 troy ounce

Terra betekent in het latijn de aarde. De aarde is onze enige thuis. Het zorgt voor alle benodigdheden voor leven maar onze levensstijl heeft zijn sporen nagelaten. Het CO2 gehalte in de atmosfeer is op dit moment het hoogste niveau in 4 miljoen jaar en globale temperaturen stijgen, ijskappen smelten en het zee niveau stijgt. Deze munt adresseert het belang van het beschermen van het milieu en het belang van internationale samenwerking in de strijd tegen de klimaat problemen, ongeacht waar op de aarde je bevindt.

Specificaties
Jaar Fijnheid Nominale waarde Finish Afmeting Oplage
2021.999 5 NZD BU38.75 x 2.8 mm30,000
Vivat Humanitas – 1 troy ounce

Op de munt staat de Latijnse spreuk “Serva me, Servabo te”. Dit betekend bescherm mij, en ik zal jou beschermen. Dit refereert weer naar het klimaat probleem van de opwarming van de aarde. Op de munt is ook 1,07 °C / 1,93 °F te zien. Dit staat voor de gemiddelde temperatuur stijging in de periode van januari 2020 tot juni 2020.
Verder staan er coördinaten op de munt, dit zijn de GPS coördinaten van Tokelau.

Specificaties
Jaar Fijnheid Nominale waarde Finish Afmeting Oplage
2022.999 5 NZD BU38.75 x 2.8 mm30,000
Vivat Humanitas – 1 troy ounce

De serie symboliseert het belang van het versterken van onze relatie met de planeet Aarde, en het maken van een plek voor toekomstige generaties om in te gedijen. De aarde, Terra in het Latijn, is ons enige thuis. Zij voorziet de mensheid van de middelen die nodig zijn om te overleven, maar het is belangrijk dat we deze middelen op verantwoorde wijze gebruiken. Deze munt gaat over het belang van de bescherming van ons milieu.


Benieuwd welke munten wij van de Terra serie op voorraad hebben? Bekijk ze hieronder!

nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: