verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Fafnir

Deze ongebruikelijke munt heeft een uniek ontwerp, waarbij twee afzonderlijke afbeeldingen van de voor- en achterkant een afbeelding vormen.

Fafnir was wijs en machtig en is de voorouder van het huidige drakenbeeld. De naam van de draak kwam in de meeste Europese talen uit het Latijn, dat het woord draco gebruikt, afgeleid van het Griekse drakan – scherpziende. Dit laat ons geloven dat de draken niet alleen sinister waren, maar ook zeer intelligente beesten. De mythologie en legenden staan vol met verhalen over draken die worden gebruikt om de wereld te begrijpen en belangrijke lessen te leren. Fafnir is de draak uit de Germaanse mythologie. Hij bezat de grote schat van Andwari, die hij fel verdedigde. Volgens de legenden ontwikkelt consumptie van zijn bloed bovennatuurlijke krachten. Fafnir bestond, zoals elke draak, niet alleen voor zichzelf, maar vooral als achtergrond voor stoutmoedige avonturiers.

Het ontwerp van de munt is nauwkeurig gepland en gemaakt door Natalia Danysz. Het in dit project gebruikte idee is zeer zeldzaam in Numismatic World! Ogenschijnlijk twee afzonderlijke displays vormen een integraal onderdeel. De visualisatie van de Fafnir is zo gemaakt dat twee delen van zijn lichaam op de voor- en achterzijde van één munt een beeld geven van het lichaam van een draak in de vorm van een oneindigheidsteken. Om dit effect te zien, moet de munt worden omgedraaid of moeten twee munten met Fafnir op de voor- en keerzijde boven elkaar worden geplaatst.

Het symbool van de tweekoppige adelaar is een wezenlijk onderdeel van de munten uit de Germania-serie. Op de munten van Fafnir staat de adelaar op de keerzijde, omringd door de staart van de draak.

Verpakking

Elke munt is verpakt in een speciaal daarvoor ontworpen capsule. Gemaakt van materiaal van de hoogste kwaliteit in de vorm van een lens, waardoor de munt er nog indrukwekkender uitziet.

Al deze munten zijn gecertificeerd. De COA die bij elke set zit, geeft alle nodige informatie van de munten.

Fafnir 1 oz

1 oz Fafnir Ruthenium Gold

Om de verbazingwekkendheid van de Fafnir te benadrukken, heeft Germania Mint een speciale editie gemaakt van twee verbeterde munten, veredeld met goud, ruthenium en palladium! Elke munt uit de set is op een andere manier bedekt met elementen (goud, ruthenium en palladium). De achtergrond van de ene munt is bedekt met ruten en Fafnir is bedekt met goud. Het effect op de andere munt uit de set is omgekeerd. 

Sets munten zijn genummerd en de munten in de set zijn gemarkeerd als munt A en munt B. Dit maakt elke set uniek en garandeert de echtheid ervan.

Verpakking

De blisterverpakking is gemaakt van papier met metallic effect en unieke 3D embossing.Elke verpakking is gemaakt met toewijding aan de set, inclusief speciaal ontworpen capsules, om het unieke karakter ervan te benadrukken en te zorgen voor een veilige opslag.

Al deze munten zijn gecertificeerd. De COA die bij elke set zit, geeft alle nodige informatie van de munten.

Fafnir Geminus 2 x 1 oz

Fafnir Geminus 2 x 1 oz

Fafnir Geminus 2 x 1 oz

2 Oz Fafnir Ultra Double High Relief Silver BU

Fafnir Ultra Double High Relief 2 oz Silver BU – de 2 oz munt van 999,9 zilver met ultra dubbel hoog reliëf – 4 mm op de voorkant en 2 mm op de achterkant. De afbeelding van de draak van Fafnir is verhoogd en bedekt met het nieuwe speciale effect – kameleon – de coating die de drakenhuid doet glinsteren in verschillende kleuren, afhankelijk van het invallende licht.

Verpakking

Germania Beasts: Fafnir Ultra Double High Relief 2 oz Silver BU gaat vergezeld van een persoonlijke verpakking, die de set veilig stelt en compleet maakt. De speciaal ontworpen, gegraveerde, acrylglas display met echt houten standaard vormt samen met de munt een unieke set, die op een zichtbare plek kan worden geplaatst en voortdurend kan worden bewonderd. De standaard wordt vastgezet in de speciaal door Qureco ontworpen eco-doos.

Al  munten zijn gecertificeerd. De COA die bij elke set zit, geeft alle nodige informatie van de munten.

 

Fafnir Ultra Double High Relief 2 oz

Fenrir Ultra Double High Relief 2 oz

Fafnir Ultra Double High Relief 2 oz

Fenrir Ultra Double High Relief 2 oz

NaamJaarFijnheidGewichtFinishAfmetingOplage
Fafnir2020.99991 ozBU38.61 mm25,000
Feafnir Geminus2020.99992 x 1ozBU38.61 mm500
Fafnir Ultra Double High Relief2020.99992 ozBU45 mm999
nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: