verzilver(t) uw geld
verzilver(t) uw geld

Ariowit

Met genoegen presenteert de Germania Mint de tweede munt uit de Warriors serie: Ariowit – de legendarische Germaanse krijger en leider. Hij kwam uit een dappere stam wiens veroveringen zich uitstrekten van het vroegere Gallië tot aan de uithoeken van het Indische schiereiland. Met ongekende moed en vastberadenheid dwong hij Julius Caesar om vrede te sluiten en zijn zuster weg te geven.

 

Met Ariowits kracht en krachtig gebouwde lichaam wekte hij al angst op, lang voordat de strijd begon. Tijdens de gevechten gaf hij uiting aan zijn aangeboren wilde natuur, maar ook aan een ongelooflijke intelligentie. Aanvallend onder dekking van de nacht, met zijn zwart geverfde uitrusting en lichaam, verspreidde hij samen met zijn metgezellen terreur onder de vijanden door kracht, gevechtsvaardigheden en een werkelijk helse verschijning.

 

Interessante feiten

In het ontwerp van de munt verwijst het dorp achter Ariowit naar de achtergrond uit Berserk – de eerste munt uit de Warriors-serie, getoond vanuit een ander perspectief en met een samenhangend geheel voor de serie.

Net als bij Berserk zijn elementen met betrekking tot de belangrijkste krijger op de munt verborgen. In het geval van Ariowit zal het geoefende oog van de verzamelaar Keltische tekeningen van wolven op de handvatten van het zwaard opmerken.

Bij de tweede munt uit de serie is gestreefd naar perfectie en is het gelukt een nog hoger reliëf te bereiken, terwijl de precisie en het detail van het ontwerp behouden zijn gebleven.

Keerzijde: Het wapen van de Germania Mint

NaamJaarFijnheidGewichtFinishAfmetingOplage
Ariowit2020.99992 ozBU45 mm499

nl_NLDutch
%d bloggers liken dit: